Meteen naar de inhoud
Larvex tegen emelten en engerlingen

BSI – Larvex – Bestrijdingsmiddel tegen emelten en engerlingen – 6kg

Goed werkend bestrijdingsmiddel tegen emelten en engerlingen. Naast het verjagen van de larven, wordt het gazon ook voorzien van voeding. Hierdoor kunnen de aangetaste plekken van het gazon weer dicht groeien. Dit is nodig omdat de larven de wortels op eten en deze dus extra kracht nodig hebben om weer te herstellen. Het duurt ongeveer 3 tot 4 weken voordat er een nieuw wortelstelsel groeit.

Het middel is gemakkelijk te verstrooien over het gazon, waarna het goed bevochtigd moet worden. 3kg BSI Larvex is goed voor 100m2. Daarmee is dit artikel goed voor een oppervlakte van 200m2

Eenvoudige gebruiksaanwijzing

Zoals hierboven al kort aangegeven werkt het middel dus tegen de bestrijding van de larven en heeft het ook een bemestende werking. Het middel is gemakkelijk te verstrooien en dient na gebruik te worden voorzien van genoeg water. Hierdoor kan het gras weer helemaal herstellen in ongeveer 4 weken. Er kan eventueel gekozen worden om met een spatel kleine gleufjes te maken in de grond en de korrels er op deze manier in te verwerken. De dosering die doorgaand wordt gehanteerd is 3kg per 100 m2.

Voorkom schade door emelten en engerlingen

Op deze pagina is uitgelegd wat emelten en engerlingen precies zijn, maar hier zullen wij dit nog even kort toelichten. Emelten zijn de larven van de mug en engerlingen de larve van kevers. Zij voeden zich met de wortels van een gazon, waardoor het gazon bruin wordt of kale plekken verkrijgt.