Meteen naar de inhoud

Emelten bestrijden

Het bestrijden van emelten en engerlingen is uiteraard belangrijk om uw gazon zo mooi mogelijk en schade vrij te houden. Wij hebben hiertoe een zeer effectief middel ontdekt, welke niet alleen de larven bestrijdt, maar ook het gazon extra voeding geeft. Hierdoor wordt de schade die al is toegedaan ook weer hersteld. Het betreft onderstaande middel, in verschillende hoeveelheden:

Weet u nog niet wat emelten of engerlingen zijn? Bekijken deze pagina.

BSI Larvex 21kg

Larvex 21 kg prijs afbeelding

Emelten bestrijden chemisch

Het chemisch bestrijden van Emelten raden wij af, doordat dit door middel van gif gaat. De larve eet dan het gif en kan vervolgens opgegeten worden door een vogel. Oftewel, het gif komt dan is de voedselpiramide en u bestrijdt niet enkel de larven, maar ook vogels. Dit is uiteraard niet de bedoeling en daarom raden wij bovenstaande middelen van BSI Larvex, aan.

Emelten bestrijden met knoflook

Een nog wat natuurlijker manier is om knoflook te verstrooien over het gazon. Door de geur blijven de emelten op afstand. Een vrij simpele oplossing dus, strooi wat knoflook op het gazon. Wij hebben dit zelf nog niet geprobeerd, maar door de geur schijnen de larven te verdwijnen naar een andere plek. Uiteraard voedt dit niet het gazon zoals het middel van BSI wel doet.

Aaltjes tegen engerlingen

Een andere ecologische/natuurlijke methode is het bestrijden door middel van aaltjes. De aaltjes gaan dan de bodem in op zoek naar de larve en laten een bacterie los, waarna deze zal sterven.