Meteen naar de inhoud

Graszaden

Ontdek ons uitgebreide assortiment van hoogwaardige graszaden, ideaal voor het creëren van een weelderig en groen gazon dat past bij elke tuin. Elk type graszaad in ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, groeisnelheid en weerstand tegen ziektes en extreme weersomstandigheden. Zo garanderen we een gazon dat er altijd prachtig uitziet en een plezier is om in te ontspannen.

BSI Promo 2-in-1 graszaden 7,5 KG

Goed voor 225-375 m²

Foto van product BSI Promo 2-in-1 graszaden 7.5kg

BSI Promo 2-in-1 graszaden 3 KG

Goed voor 90-150 m²

BSI Weide Gazon Graszaden 2,5 KG

Goed voor 300 m²

BSI Snel Herstel Graszaden 2,5 KG

Goed voor 75-125 m²

BSI Snel Herstel Graszaden 1 KG

Goed voor 30-50 m²

BSI Snel Herstel Graszaden 0,5 KG

Goed voor 15-25 m²

BSI Snel Herstel Graszaden 0,25 KG

Goed voor 7,5-12,5 m²

BSI Sport en Speel Graszaden 5 KG

Goed voor 150-250 m²

BSI Sport en Speel Graszaden 2,5 KG

Goed voor 75-125 m²

BSI Sport en Speel Graszaden 1 KG

Goed voor 30-50 m²

BSI Sport en Speel Graszaden 0,5 KG

Goed voor 15-25 m²

Voordelen gezond gazon

Geniet van de vele voordelen van een gezond en goed onderhouden gazon, zoals een uitnodigende uitstraling, een zachte ondergrond voor kinderen en huisdieren om op te spelen, en een natuurlijke manier om ongewenste onkruidgroei te beperken. Onze graszaden zijn speciaal ontworpen om snel te ontkiemen en een dichte grasmat te vormen, waardoor u binnen de kortste keren van een perfect gazon kunt genieten.

Breed assortiment

Kies uit ons assortiment van diverse graszaadmengsels die zijn samengesteld voor specifieke doeleinden, zoals speelgazons, siergazons en schaduwrijke gebieden. Of u nu een gazon wilt dat bestand is tegen intensief gebruik, of een gazon dat er verbluffend uitziet zonder al te veel onderhoud, wij hebben de perfecte graszaadmix voor u.

Bij het kiezen van onze graszaden profiteert u niet alleen van een fantastisch gazon, maar ook van een milieuvriendelijke keuze. Onze graszaadmengsels bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen en zijn ontwikkeld met aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid. Zo draagt u bij aan een gezonde leefomgeving voor uzelf en de natuur.

Investeer in de waarde en schoonheid van uw tuin met onze graszaden van topkwaliteit. U zult merken dat het onderhoud van uw gazon eenvoudiger wordt dankzij het sterke en veerkrachtige gras dat ontstaat na het zaaien van onze graszaden. Bovendien zorgt een goed onderhouden gazon voor een betere afwatering en helpt het om bodemerosie tegen te gaan, waardoor uw tuin in topconditie blijft.

Gebruiksaanwijzing

Volg de eenvoudige instructies op de verpakking van onze graszaden voor het beste resultaat. In slechts enkele weken ziet u het verschil en kunt u genieten van een prachtig, groen gazon dat een verrijking is voor uw tuin en uw leven.

Wacht niet langer en kies vandaag nog voor de graszaden die uw tuin verdienen. Profiteer van onze snelle levering en uitstekende klantenservice. Bestel nu uw graszaden en tover uw tuin om tot een groene oase waar u en uw gezin jarenlang van kunnen genieten. Maak uw keuze en plaats vandaag nog uw bestelling!

Vragen over graszaad

De ontkiemingstijd van graszaad varieert afhankelijk van het type graszaad en de omstandigheden waarin het groeit. Over het algemeen duurt het 5 tot 30 dagen voordat graszaad ontkiemt. Het is belangrijk om het graszaad voldoende vochtig te houden tijdens het kiemproces om de kieming te bevorderen.

Het exacte gewicht van graszaad per vierkante meter hangt af van het type graszaad en de gewenste dichtheid van het gazon. Over het algemeen wordt aanbevolen om 25-30 gram graszaad per vierkante meter te gebruiken. Dit kan echter variëren afhankelijk van het type graszaad en de specifieke omstandigheden van het gazon. Raadpleeg een expert in tuinieren of een verkoper van graszaden voor specifiek advies.

 

Het hangt af van het type graszaad en de gewenste dichtheid van het gazon. Over het algemeen wordt aanbevolen om 25-30 gram graszaad per vierkante meter te gebruiken.

Ja, het is aan te raden om graszaden lichtjes te bedekken met aarde of compost om de kieming te bevorderen. Zorg ervoor dat je het zaad niet te diep bedekt, omdat dit de kieming kan belemmeren.

De beste tijd om graszaad te zaaien is in het voorjaar of het najaar, wanneer de temperaturen mild zijn en er voldoende vochtigheid is om de kieming te bevorderen. Vermijd zaaien tijdens warme zomers of koude winters.

Het hangt af van de kwaliteit van het specifieke graszaad dat je bij Action koopt. Over het algemeen is graszaad van de Action niet per se beter of slechter dan graszaad van andere winkels. Het is echter wel belangrijk om te weten welk type graszaad geschikt is voor jouw gazon, en om ervoor te zorgen dat het graszaad vers is en niet is blootgesteld aan vocht of extreme temperaturen.

Het beste graszaad hangt af van het type gazon dat je wilt hebben en de omstandigheden waarin het gras zal groeien. Er zijn verschillende soorten graszaden beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Raadpleeg een expert in tuinieren of een verkoper van graszaden voor advies over welk graszaad het beste is voor jouw specifieke situatie.

Ja, het is mogelijk om te veel graszaad te strooien. Als je te veel graszaad op een bepaald gebied strooit, kan dit leiden tot een te hoge dichtheid van grassprieten, wat kan leiden tot een slechte groei en concurrentie om voedingsstoffen en water. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid graszaad per vierkante meter te gebruiken voor het gewenste resultaat.

Om graszaad sneller te laten kiemen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Allereerst is het belangrijk om het graszaad voldoende vochtig te houden tijdens het kiemproces. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft, maar niet zo vaak dat de grond te nat wordt. Daarnaast kan het helpen om het graszaad te bedekken met een dunne laag aarde of compost om vocht vast te houden en de kieming te bevorderen. Ten slotte kan het helpen om het graszaad te zaaien tijdens het juiste seizoen, wanneer de temperaturen mild zijn en er voldoende vochtigheid is om de kieming te bevorderen.

Graszaad moet niet te diep worden gezaaid, omdat dit de kieming kan belemmeren. Over het algemeen wordt aanbevolen om graszaad lichtjes te bedekken met aarde of compost tot een diepte van ongeveer 1-2 cm. Dit is voldoende om het graszaad te beschermen tegen uitdroging en het kiemen te bevorderen.

Er zijn verschillende redenen waarom graszaad niet opkomt. Dit kan te wijten zijn aan slechte kwaliteit graszaad, onvoldoende vochtigheid, onjuiste bodemtemperatuur, te diepe of te ondiepe zaaidiepte, of concurrentie van onkruid. Controleer de omstandigheden waarin het graszaad wordt gekweekt en pas deze aan om het kiemproces te bevorderen.

 

Het is belangrijk om het graszaad lichtjes in te harken om het te beschermen tegen uitdroging en om het contact te bevorderen tussen het zaad en de aarde. Gebruik een hark om het graszaad in te werken in de bovenste laag van de bodem tot een diepte van ongeveer 1-2 cm. Zorg ervoor dat je het graszaad niet te diep inharkt, omdat dit de kieming kan belemmeren.

Als je graszaad niet inharkt, kan dit leiden tot een lagere kiemkracht omdat het zaad niet goed contact maakt met de bodem en daardoor minder vocht krijgt. Het kan ook leiden tot een lagere dichtheid van grassprieten en dus een minder dichte grasmat. Het wordt aanbevolen om het graszaad lichtjes in te harken om de kieming te bevorderen.

De beste tijd om graszaad te zaaien is afhankelijk van het klimaat en de omstandigheden waarin het gras zal groeien. Over het algemeen wordt aanbevolen om graszaad te zaaien in het voorjaar of het najaar, wanneer de temperaturen mild zijn en er voldoende vochtigheid is om de kieming te bevorderen. Vermijd zaaien tijdens warme zomers of koude winters.

Het exacte gewicht van graszaad per vierkante meter hangt af van het type graszaad en de gewenste dichtheid van het gazon. Over het algemeen wordt aanbevolen om 25-30 gram graszaad per vierkante meter te gebruiken. Dit kan echter variëren afhankelijk van het type graszaad en de specifieke omstandigheden van het gazon. Raadpleeg een expert in tuinieren of een verkoper van graszaden voor specifiek advies.