Meteen naar de inhoud

Algen verwijderen

Heeft u last van algen op uw tegels, bestrating of een andere plek? Een veel voorkomend probleem waar wij u graag verder mee helpen. Net als mos groeit deze op plekken waar minder zonlicht komt en veel water. Het verwijderen van algen kan op meerdere manieren.

Luxan algendood tegen groene aanslag 100ML

Concentraat voor 50 m²

BSI Green Kill tegen groene aanslag 2.5L

Goed voor 500 m²

BSI anti groen en alg rond de woning

Goed voor 300 m²

Algen bestrijden op verschillende plekken

Algen kunnen dus groeien op meerdere plekken. Wel is het zo dat een middel vaak op meerdere plekken toepasbaar is, ook op bijvoorbeeld houtwerk. Hierboven alvast een aantal producten die goed werken tegen de bestrijding van algen.

Algen verwijderen tegels

Hiervoor zijn meerdere manieren mogelijk en wordt dan ook op verschillende manieren gedaan. Wat voor voorkomt ter reiniging van de tegels zijn de hogedrukspuit, chloor, groene zeep en schoonmaakazijn. Voor iedere methode valt wat te zeggen, maar niet iedere methode is even milieuvriendelijk of effectief. Vaak raden wij aan bovenstaande middelen te gebruiken, maar om u over alle mogelijkheden in te lichten hieronder nog wat extra informatie.

Algen verwijderen

Algen bestrijden met azijn

Een andere manier van het bestrijden van algen is het gebruiken van schoonmaakazijn, waarmee ook tegels e.d. kunnen worden gereinigd. Hiervoor hebben wij een klein stappenplan uitgewerkt:

  1. Besproei het oppervlak wat u wilt behandelen met het schoonmaakazijn.
  2. Laat het intrekken, het liefst in de zon. Tuinmeubilair zou u kunnen verplaatsen en tegels kunt u wellicht wachten tot de zon op een goede plek staat.
  3. Uiteindelijk zullen de algen wat verkleuren, vervolgens kunt u eroverheen gaan met een borstel.

Het kan een best tijdrovende bezigheid zijn, maar het resultaat komt er. Mocht dit achterblijven kunt u alsnog kiezen voor het daarvoor gemaakte concentraat.