Meteen naar de inhoud

Groene aanslag verwijderen

Veelal willen mensen groene aanslag verwijderen, omdat het wordt gezien als onkruid, wat begrijpelijk is. Niemand vind het mooi als hun mooie marmeren tegels onder de groene algen zitten. Veelal willen mensen groene aanslag verwijderen, omdat het wordt gezien als onkruid, wat begrijpelijk is. Niemand vind het mooi als hun mooie marmeren tegels onder de groene algen zit.

BSI Green Kill tegen groene aanslag 2,5L

Goed voor 500 m²

BSI Green kill 5l tegen groene aanslag

Ecostyle terrasreiniger 500 ML

Goed voor 50 m²

BSI anti groen en alg rond de woning

Goed voor 300 m²

Mos verwijderen

Een veel voorkomende groene aanslag is mos. Het is geen mooi gezicht op de tuintegels en een gemiddelde tuingenieter wil er dan ook weer snel vanaf zijn. Uiteraard hebben we hier enkele oplossingen voor. Van traditioneel krabben tot het besproeien met een ecologisch middel.

mos verwijderen
Algen verwijderen

Algen verwijderen

Naast mos komen algen veel voor, ook hiervoor zijn verschillende manieren om het te reinigen. Ook dit is natuurlijk geen mooi gezicht en een doorn in het oog voor velen. Er zijn verschillende manieren om het te reinigen, maar ook om het in het vervolg te voorkomen.

Groene aanslag tegels

Vaak is het zo dat de aanslag op de tuintegels komt, waardoor het niet meer schoon oogt. Hierboven hebben wij een aantal effectieve middelen geplaatst tegen de verschillende soorten aanslag. Dit is niet alleen toepasbaar voor tegels, maar ook voor andere tuin gerelateerde meubilair of oppervlaktes, bijvoorbeeld houten tuin meubels.

Groene aanslag voorkomen

Het voorkomen van de aanslag is natuurlijk altijd het beste, misschien bent u op onze website gekomen omdat het leed al geschied is. Toch kunt u dit in de toekomst voorkomen door op enkele punten te letten:

 • Veeg regelmatig het terras, hierdoor krijgt de aanslag niet de kans om te groeien.
 • Zorg voor een effectieve afwatering. Aanslag ontstaat vaak in combinatie met vocht, wanneer de afwatering in orde is, krijgt het dus ook minder kans op te groeien.
 • Het ouderwetse schoffelen is nog niet verdwenen, door regelmatig even handmatig wat weg te halen voorkomt u verdere verspreiding.

Vragen over groene aanslag

Het is het beste om groene aanslag te verwijderen in het vroege voorjaar, rond maart of april, wanneer het weer begint op te warmen en de groei van algen, mos en schimmels langzamer gaat. Door de aanslag aan het begin van het groeiseizoen aan te pakken, verkleint u de kans dat de aanslag zich verder verspreidt en voorkomt u dat het probleem in de loop van het jaar verergert.

Het is ook mogelijk om groene aanslag te verwijderen tijdens de zomer of herfst, maar dit kan minder effectief zijn, omdat de groeiomstandigheden voor algen en schimmels dan gunstiger zijn. In de winter kan het verwijderen van groene aanslag moeilijk zijn vanwege het koude en natte weer.

Bij het verwijderen van groene aanslag is het belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van hergroei en indien nodig opnieuw te behandelen. Dit kan helpen om het probleem onder controle te houden en de groei van algen, mos en schimmels te beperken.

Er zijn verschillende algenverwijderaars op de markt die effectief kunnen zijn bij het verwijderen van algen. De keuze van de beste algenverwijderaar hangt af van uw voorkeur, het te behandelen oppervlak en de mate van de algenaanslag. Hier zijn enkele populaire algenverwijderaars:

 1. Algen- en mosverwijderaar: Er zijn verschillende algen- en mosverwijderaars beschikbaar, zoals BSI Green Kill tegen groene aanslag en Ecostyle terrasreiniger 500ML.
 2. Azijn: Zoals eerder vermeld, is azijn een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor het verwijderen van algen. Het is vooral effectief voor kleine tot matige algenaanslag.
 3. Schoonmaakazijn: Dit is een sterkere versie van gewone witte azijn en is speciaal ontworpen voor reinigingsdoeleinden. Het kan effectiever zijn bij het verwijderen van hardnekkige algen.
 4. Groene zeep: Dit is een zachte, biologisch afbreekbare zeep die kan helpen bij het verwijderen van algenaanslag. Meng groene zeep met water en breng het aan op het getroffen gebied, laat het even inwerken en schrob vervolgens met een borstel of spons.

Houd er rekening mee dat sommige chemische algenverwijderaars schadelijk kunnen zijn voor het milieu, dus zorg ervoor dat u het product op een verantwoorde manier gebruikt en de omliggende vegetatie en waterbronnen beschermt. Het is altijd goed om eerst een klein, onopvallend gebied te testen voordat u een nieuw reinigingsproduct op grotere oppervlakken gebruikt.

Ja, soda (natriumcarbonaat) kan worden gebruikt om groene aanslag te verwijderen. Het is een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor chemische reinigingsmiddelen. Soda is effectief bij het verwijderen van algen, mos en schimmels, die vaak verantwoordelijk zijn voor groene aanslag. Hier zijn enkele stappen om groene aanslag te verwijderen met soda:

 1. Los een kopje soda op in een emmer met ongeveer 5 liter warm water. Roer goed om de soda op te lossen.
 2. Breng de sodawateroplossing aan op het getroffen gebied met een borstel, spons of sprayfles.
 3. Laat de oplossing ongeveer 30 minuten tot een uur inwerken, afhankelijk van de ernst van de aanslag.
 4. Schrob het oppervlak met een borstel of spons om de groene aanslag los te maken.
 5. Spoel het behandelde gebied grondig af met water om de sodawateroplossing en losgemaakte aanslag te verwijderen.

Houd er rekening mee dat soda een enigszins bijtende werking heeft en sommige oppervlakken kan beschadigen of verkleuren. Test altijd eerst een klein, onopvallend gebied voordat u het op grotere oppervlakken gebruikt. Bovendien kan het gebruik van soda op planten of gras schadelijk zijn, dus zorg ervoor dat u de omliggende vegetatie beschermt tijdens het schoonmaakproces.