Meteen naar de inhoud
Home » Zevenblad

Zevenblad

Op deze pagina vertellen wij alles over het onkruid (de plant) zevenblad. We zullen het onder andere hebben over wat het is, wat jij er tegen kunt doen en of het eetbaar is.

Wat is zevenblad

Zevenblad is een vaste plant afkomstig uit de schermbloemfamilie. Het komt voornamelijk voor op vochtige, schaduwachtige plekken, bijvoorbeeld struiken of tuinen. De bloem is vernoemd naar de 7 bladeren die het bevat. De reden dat velen het onkruid vinden, is omdat de steel vrij makkelijk afbreekt en het daardoor moeilijk is om er weer vanaf te komen. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. De bloem (het onkruid) bloeit vaak van mei tot augustus.

Wat te doen tegen zevenblad?

Er zijn verschillende manieren om van het onkruid af te komen. Een daarvan is het bestrijdingsmiddel van Ongedierteproducten.nl. Zij hebben een zeer effectief en ecologisch middel tegen de begroeiing hiervan. Wij raden schoffelen af omdat de wortel zich snel uitbreid en deze in zijn geheel verwijderd dient te worden. Dit vrijwel een onmogelijke taak. Wel zou je kunnen proberen de bladeren constant weg te plukken waardoor de plant afzwakt.

Zevenblad eetbaar?

Gek genoeg is het (on)kruid eetbaar. Het bevat de vitamine C, kalium, calcium, magnesium, kiezelzuur en catoteen. Het kan worden bereid net zoals spinazie wordt bereidt. Je kunt de bladeren ook drogen, dan smaakt het naar peterselie. Voor de plant zijn zelfs gerechten online beschikbaar voor verschillende manieren van bereiding. Zo kun je bijvoorbeeld pesto maken van de plant, maar ook stamppot en een brandnetel quiche.

Zevenblad impressie

De bloem

Hierboven een voorbeeld van de bloem. Zoals op de afbeelding te zien is de plant (indien in bloei) wit.

Zevenblad tweede impressie

In bloei

Het onkruid heeft 7 bladeren, vandaar ook de naam. De plant wordt gemiddeld nog 60-90cm hoog. Hoger aan de stengels zijn er vaak maar 5 bladeren.