Meteen naar de inhoud
Home » Zevenblad » Zevenblad bestrijden

Zevenblad bestrijden

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij zevenblad wilt bestrijden. De plant is vaak niet gewenst en groeit snel uit. Daarnaast breekt de wortel makkelijk af wat het lastig maakt de plant in haar geheel te verwijderen. Wij hebben hiervoor een erg selectief assortiment, namelijk maar 1 middel.

Ecologisch middel tegen zevenblad

zevenblad bestrijdingsmiddel

Zevenblad verdelger

Bovenstaande product verdelgt de plant tot de wortel, op ecologische wijze. Dit is belangrijk omdat de plant onder de grond met worteluitlopers door ontwikkeld. Daardoor is schoffelen vaak onbegonnen werk, omdat elke wortel dus weer uitloopt.

5 tips voor het bestrijden van zevenblad

  • Nog weinig zevenblad? Probeer voorzichtig met een vorkje de plant met de wortel te verwijderen.
  • Pluk de bladeren van het 7blad regelmatig weg, hierdoor verliest de plant haar krachten. Hiermee zal de plant niet geheel verwijderen, maar verminderd deze wel.
  • Plant sterkere planten in de buurt van het onkruid, waardoor deze geen ruimte meer krijgt om verder te ontwortelen/groeien.
  • Een iets wat langere methode: Dek de plant af met zwart folie, waardoor deze geen zonlicht meer krijgt. Hierdoor sterft de plant langzaam af, maar dit kan wel tot 2 jaar duren.
  • De beste oplossing is nog altijd bovenstaande bestrijdingsmiddel. De pakt de plant tot de wortel aan, waardoor deze snel zal verdwijnen.