Meteen naar de inhoud
zevenblad bestrijdingsmiddel

Ecostyle – Ultima spray – Zevenblad bestrijdingsmiddel

Goed werkend bestrijdingsmiddel tegen zevenblad. De plant wordt gezien als onkruid vanwege de makkelijk afbreekbare wortel. Dit middel is zo effectief doordat het niet alleen bovengronds, maar door gaat tot de wortel. Binnen 3 uur is het eerste resultaat al zichtbaar.

Zevenblad bestrijdingsmiddel gebruiksaanwijzing

De spuitfles bevat 750ml aan bestrijdingsmiddel, wat goed is voor een oppervlakte van 7.5m2 indien begroeit. Indien niet begroeit kan er 22.5 m2 worden bestreden.

Voordat het middel wordt aangebracht, dient het vrij te zijn van vocht. Denk hierbij aan een neerslagvrije periode van 24 uur. Gebruik voldoende middel voor het onkruid, maar laat het niet druppelen. Indien het onkruid een hoogte heeft tot 10cm werkt het product het beste.

Werkt het niet voldoende na de eerste keer? Dan is ons advies de behandeling te herhalen.

Zevenblad verwijderen

Het verwijderen van de ongewenste plant is zonder middel erg lastig, zoals eerder aangegeven breekt de plant makkelijk af waardoor de wortel onder de grond blijft. Schoffelen is vaak ook kansloos doordat de plant veel wortels heeft. De beste manier is dan ook het bovengenoemde middel.

Voorkom schade door emelten en engerlingen

Op deze pagina is uitgelegd wat zevenblad precies is, maar hier zullen wij de hoogtepunten nog even kort toelichten. De plant groeit vaak op beschaduwde en vochtige plekken. De naam komt weg van het aantal bladeren dat aan de steel groeit, namelijk 7. Hoewel de plant veelal als onkruid wordt gezien, kan het ook worden gegeten. Hiervoor zijn ook verschillende recepten online verkrijgbaar.